2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

Vietnamietiška kava - Cà phê sữa đá






Geriausias gėrimas atsibusti ryte.Tradicinė Vietnamo stipri kava (panašiai kaip espresso shot) ir kondencuoto pienuko dozė + ledas lygu šalta vietnamietiška kava. Jei nepatinka saldumas, pienuko nededi, tada kavos skonis dar stipresnis ir sodrus.
Man kaip coffee addicted person, tai idealus gėrimas, ypač rytui. Bet, kad ir kokia skani ji būtų, stengiuosi nepiknaudžiauti:)) Du puodeliai per diena - maximumas. O kartais ir nei vieno, jei tai savaitgalis.
O kaip ji atsiranda, ta magic coffee? Simple way:
Ca phe sua da padaroma iš geriausių vietnamietiškų skrudintų pupelių, kurios specialiame metalo indelyje {filtre - cà phê phin}- užilamos karštu vandeniu.Filtras įstomas dažniausiai į stiklinę taurę, kuri ketvirtadaliu užpildyta kondencuotu pienu. Kai kava nusifiltruoja, ją sumaišai su pienu ir jei nori įsidedi ledo. Ir voila!

Populiaru su kava improvizuoti. Kai joje atsiranda ledų, grietinėlės, ji skaninama vaisiais ir sirupais.. Bet man original versija patinka labiausiai... O kartais prie jos šviežias keksiukas ar pyragėlis iš nuostabių vietnamietiškų desertų parduotuvėlių... tai bent!

Kava Vietname mėgstama. Ją geria visur ir visaip: gali pasiimti ir take away, gali ramiai atsisėsti kavinėjė ir gurkšnojant ją, stebėti pro šalį skuodžiančius motobaikus..
Galima užsisakyti ir įprastos latte ar capuccino, tačiau tai nėra labai populiaru.Kadangi buvau pasiilgu latte, pabandžiau ją paragauti keliose restoranuose.. bet skoniu nusivyliau..
Taigi.
Kažin kokia kava bus Tailande...?
Šiandien tiek.
Gražaus penktadienio.I am out:)Jūra!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą