2010 m. lapkričio 18 d., ketvirtadienis

NOMA, DE KAS &...

Sukurti interjerą restoranui ne taip paprasta, bet įdomu.
O geriausias rezultatas dalyvauti kurime kartu su virtuvės šefais, reklamistais, savininkais... visomis grandimis, be kurių restoranas nebūtų atidarytas. Žodžiu,procese - nuo įdėjos iki šakutės. Gaila, norai ne visada būna išgirsti, ir ne visada yra laiko ir galimybių. Arba kartais geriau tiktų atsakymas - tai nuo tavęs tiesiog nepriklauso.
Anyway, priešakyje naujas iššukis sukurti restorano konceptą tolimajamae Kazachstane.
Visada prieš kuriant, verta įsiklausyti ne tik į užsakovus, bet ir į aplinką. Ieškoti įdėjų visur kur esi, net ir netikėčiausiose situacijose ir vietose...O kartais net ir prieš miegą, kai užmerkus akis gali nuklysti labai toli...
Man patinka skandinavija ir jų dizainas.Patinka smagios olandų įdėjos. Kiekvienoje šalyje gali atrasti perliukų, tačiau šiuo metu esu susikonscentvus ties minėtomis šalimis. Švarios įdėjos, išbaigtumas, aiškumas, geras skonis ir paprastume slypintis genealumas.. Viską ir dar daugiau gali atrasti paanalizavęs jų geriausius darbus.
Kaip antai: Kopenhaga, Danija. Niekada neteko joje pabuvoti, bet dėl ko ten reiktų važiuoti: dėl mažosios undinėlės ir skandinaviškos tvarkos, dėl architektūros ar dėl kitų dalykų? Pasirodo, British Restaurant Magazine ir 806 profesionalių maisto žmonių(šefų, maisto kritikų), geriausias 2010 metų restoranas yra Kopenhagoje.
Neabejoju kad šitoj nedidelėj šalyje yra tikrai ne vienas geras ir išskirtinis restoranas, ne tik savo virtuve, bet ir dizainu.
NOMA {http://www.noma.dk/}estoranas buvo atidarytas 2003 metais.
Restorano šefu dirba 33 metų René Redzepi, kuris išskirtinai maistą ruošia tik iš sezoninių ir vietinių skandinaviškų ingridientų. Prisontintas monochrominių spalvų interjeras skamba skandinaviškai ir jaukiai, jame puikiai dera sena su nauja. Čia pažvelgta į viską per paprastumą, o ieškantys prabangos tikrai nusivils.
Spalvinga skandinaviška virtuvė pilkos, rudos ir balkšvos spalvų fone - ima pagrindinį vaidmenį.





Ar teko kadanors pietauti šiltnamyje? Ne? Amsterdame gali tai išbandyti. Vienas geriausių restoranų - De Kas. Amsterdamo priemestyje, šiltnamyje įsikuręs jaukus restoranas, traukia lankytojus ne tik interjero konceptu, bet ir aišku savo virtuve, kurioje vyrauja paprastumas ir skonis. Naudojami ingridientai yra organiški, tiesiai iš jų daržų. Skamba gerai, taip kaip ir atrodo ar ne?




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą