2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

Kitoks Saigonas savaitgaliams

Kadangi savaitgalį tenka pabūti visai kitokiame Saigone, negu darbo savaitės dienomis, noriu tuom pasidalinti, šiek tiek išsamiau, nei vien tik savo emocijomis.

Šis savaitgalis buvo karštas - oro prasme. Dienos metu mieste tirpsti kaip deganti žvakė...Ir visi sutiktų, kai lauke 30 laipnių, geriau gulėti prie jūros ir mėgautis šaltais gėrimais ir kitais malonumais.
Kadangi jūra /Mui Ne kurortas/ atidėta tolesniems savaitgaliams, teko nuo savo rajono triukšmo, bėgti į centrą, bent jau į kitokią aplinką, į ten, kur daugiau spalvų ir kur tave bent jau supranta agliškai.
Dienos metu, jei nenori gauti saulės smūgio ir jei esi mieste.Reikia surasti jaukių taškų pasislėpti.Taigi mano šeštadienio slėpynės vyko tarp L'usin/Wrap and Roll/Qing bar and spa/Thai restaurant/Martini Club arba Lam Son bar.

Vėl užsukau į Art Arcade - mano pamėgtą L'usine. Atsigavau. Papasakosiu daugiau apie šią nuostabią ir kitokią erdvę Saigone.

Jie turi puikų web saitą ir daug info jame:/kas/kaip/kodel/: http://www.lusinespace.com/

Puiki vieta atsipūsti, išgerti skanios kavos, pasmaguriauti šviežiais desertais ar/ir užkasti kažką rimčiau.O prie viso šito atsinešus savo notebook, padirbėti ar paskaityti įdomių žurnalų, knygų.Daugiausia čia renkasi užsieniečiai,nes L'usin esi visai kitokioje erdvėje ir jautiesi labiau kažkur Europoje, nei Azijoje...
Draugiškas personalas ir greitas wifi, galerija su įdomiais jaunų meninkų darbais ir concept store, jei esi išalkęs įsigyti išskirtinį daiktą: nuo užrašų knygelės iki puikios suknelės ar netgi išskirtinio dizaino dviračio. Tiesa, piniginė turėtų būti ne itin plona:)





Next spot.
Mano pamėgtas Wrap and Roll. Jį atradau, kaip pirmą kartą atvykau į Saigoną. Šviežia ir švari atmosfera. Skanus ir lengvas maistas.
Žodžiu, viskas savam concept'e iki smulkiausių detalių. I like it.
Atsipūsk ir užkąsk: http://www.wrap-and-roll.com/



Kai darai viską su dideliu užsidegimu ir meile, gaunasi puikus rezultatas. Šis restoranas yra laimėjes ne vieną apdovanojimą už gerą ir išskirtinai pateiktą maistą,už modernią vietnamietiškos virtuvės realizaciją, už dizainą ir taip toliau.
Beje, savininkė/pati kūrė visą meniu/ kavinių interjero projektui arhitektus pasikvietė ne vietinius, o iš Europos. Tai sako labai daug:)
Jei kada būsi Saigone ir norėsi kažko kito, tai čia puiki vieta.

Jei nori manikiūro ar masažo, o gal dar taurės vyno kartu - Qing bar and spa teisinga vieta.
http://elliage.com/Resto/?page_id=5
Qing bar - seniausias vyno baras mieste. Virš jo, antrame aukšte nedidelis spa. Atrodytų keistas mixas, bet visai patogus sprendimas: Pasigražini, atsigauni, o tada į vakarėli:)

Čia pagaliau išbandžiau kojų masažą /kuris Vietname yra siūlomas visur, kur tik nori/ ir manikiūrą, vienu metu - visai geras jausmas.O beje kojų masažą rekomenduoju visiems. Ypač po sunkios darbo dienos, tai labai gera procedūra atsigauti.





Vakare su keliom lietuvėm ir jų draugais susitikome tame pačiame bare, tik pirmame aukšte /2ame aukšte - spa/. Mažytis, bet jaukus baras su labai skaniais užkandžiais ir plačiu vyno meniu. Vynas nepigus, tačiau skanus, nedaug žmonių ir dažnai renkasi tie patys. Vakaro pradžiai - puiki vieta.
Pavakarieniavom viename iš geriausių Thai restoranų mieste ir desertui pasirinkome neseniai atsidariusių barų - Martini baras, tokiu pavadinimu jį žino daugelis turistų ir vietinių. Arba Lam Son bar įsikūręs pirmame Park Hyatt viešbučio aukšte.
Stilingas ir solidus interjeras, aukštos kainos ir išskirtinė publika.Europiečiams vyras yra kur akis paganyti:)
Mane labiausiai sužavėjo interjeras, kuriame vyrauja riešuto panelių, matinio stiklo ir nerudijančio plieno derinys.Sena is nauja.Rezultatas geras.Fancy vietelė, bet manau daugiau čia negrįšiu, nes Saigone apstu gerų ir įdomių vietų.





{photo: http://www.lusinespace.com/, http://www.aacorporation.com/}

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą