2009 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Plaukti Vilnele?O taip!!!






Man visada patiko baidares. Gamta, laisve, jega, akimirka, ekstrymas ir kiti dalykai, kurie traukia irkluoti ta siaura valti:)
Tai stai, taip jau atsitiko, kad suorganizavau sau ir draugams trip'a Vilnele praeita sekmadieni. Labai greitai ir per ilgai neuztrukau planuodama: staigiai surinkau 9 zmones ir sovem i trasa, tikrai nesitikedami, kad nebus taip lengva!:))
Pasirodo Vilnele yra ne tik srauni, bet ir upe, su daug slenksciu, prikritusiu isilgai tavo plaukimo kelio, medziu ir visa kolekcija akmenu dugne, kurie daznai pamasazuodavo mums baidares dugno apacia.. Neslepsiu - teko ir atsitrenkti i juos nekukliu smugeliu ne karta ir ne du..
Baisiausia kai leki i juos visu greiciu.. nes netiketai jie ima ir ishdyksta tavo kelyje..ir nebegali nieko padaryti.. o tik rekti( moterishka ar ne?:))
Sake, kad nuplaukem 15 km, sakyciau nekukliai - visai tokia smagia trasele.. Islipom visi kiaurai slapi, nes taip jau buna:))
Vaizdu graziu daug - nebuvo..Bet uztat daug visokio kalibro tiltuku... Bet matem, kokie isties Vilneles krantai netvarkingi.. apauge piktzole ir krumais, prisiukslinti.. ir su kampuose besitrinanciais girtuokliais ir bomzais.. Liudna, taciau taip yra.. Beabejo, kai iplaukem i Belmonto zona - dziugino Puckoriu atodanga.. ir aisku linksmasis krioklys, i kuri per klaida vos nenuplaukem, bet gerieji lietuviai, stoviniuodami ant tilteliu mums draugiskai patare sukti i desine.. Bet ir tai gerokai pasikratem ant skardziu.. o tie, kurie plauke vienvietem baidarem, visdelto ishsimaude... pakankamai siltoje Vilneles vonioje...!!!
Pailsejom kavinei ant upes kranto, kurioje kaip visada be galo ilgas laukimas.. Siek tiek ishsidziovinom drabuzius.. kurie realiai vistiek labai salde... kuna ir ypac kojas.. na bet karstas vynas ir alus siek tiek atpalaidavo.. ir labai greit vel susoke i savo laivelius.. nejucia pasiekem finisa - Neries Baltaji tilta.. Beje, turiu pasigirti, kad visdelto iplaukus i Sereikiskes ir Uzupi, uzliejo senamiestietiska dvasia.. daug jaunu zmoniu.. grazesni krantai.. ir net kvapas kitoks.. Uzupyje tai net akimirkai pasijautem kaip kokioj Venecijoj - bet tik akimirka..:))
Bet kokiu atveju, kiek bebuvo ekstrymo, kai teko ropstis is baidares ir kelt ja per nuluzusius medzius.. suspalti kiaurai, verstis.. ir uzstrikti tarp akmenu bei medziu..(daugiausia tai teko juoktis ne is savesm o is draugu) vistiek tai tikrai verta tavo laiko pramoga.. kuri trunka, priklausomai nuo vairavimo - iki 4 valandu.. ir kainuoja apie 40 litu kiekvienam zmogui..
Regis teks ishbandyti naktini plaukima Nerimi.!
Ir dar labai noriu pabegti is miesto su baidare ir palapine visam savaitgaliui!

Beje, is visos komandos as vienintele buvau paparace... deja neteko fotoaparato labai daug panaudot.. nes srove buvo siek tiek pavojinga.. taigi nenorejau rizikuot:) Bet kai kas gavosi. Enjoy!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą