2010 m. kovo 8 d., pirmadienis

Annie Leibovitz - gyvenimas per objektyvą

Šiandien Tarptautinė Moters diena, todėl norėčiau ta proga pakalbėti apie vieną mėgstamiausių fotografių - Annie Leibovitz.
Prieš jos objektyvą šmėžavo aktoriai, muzikantai rašytojai.. nuo 1970 metų...
Pamenate - nuogas John Lennon apkabinęs Yoko Ono, komikė Whoopi Goldberg pieno vonioje ar cigarą įsikandęs Arnold Schwarzenegger ant arklio? Tai darbai tapę jos vizitine kortele visame pasaulyje.



Karjerą pradėjusi kaip foto korespondentė roko grupių turuose ji taip ir liko stebėtoja - apgalvoja idėją, išsamiai pasiruošia ir realizuoja ją labai nesuartėdama su modeliais. Tai jos darbo metodas. Bet tokios karjeros nepadarysi be aistros darbui ir žinojimo ko reikia redaktoriams, žiūrovams ir modeliams.

Per pastaruosius 30 metų ji sukūrė tiek nuostabių ir įvertintų fotografijų bei portretų, kad tapo ne menkesne ikona nei jos fotografuoti žmonės.
O Kino Pavasaryje galima buvo išvysti jos sesers dokumentinį filmą apie Annie talentingą asmenybę. Pažiūrėti verta, o nesižavėti jos nuostabiais ir pribloškiančiais darbais neįmanoma!










1 komentaras:

  1. skrisdama lėktuvu vis ieškojau, kokį filmą iš sąrašo pasižiūrėti, ir prie aprašo pamačiau nuotrauką su Švarcnegeriu. Prisiminiau,kad tavo bloge ją mačiau, ir filmas buvo super. Jėga fotografė. (va, dabar googlinti irgi pradėjau nuo tavo įrašų,cha)

    AtsakytiPanaikinti