2010 m. sausio 29 d., penktadienis

Svelnaus sadisto Steven Klein fotografiniai pasispardymai







Baseinai, grandinės, robotai, narvai, vienaakiai gražuoliai ir gražuolės, statybų aikštelės ir bokso ringai, kalėjimai ir prekybos centrai, žirgai ir gepardai, apleisti fabrikai ir daugybė kitų neįprastų ar bauginančių vietų – visa tai OK, jei žiūrite į Steven Klein nuotraukas.
Kaskart pasirodžius šio fotografijos genijaus naujai fotosesijai negali atplėšti akių nuo neįtikėtinų sprendimų ir idėjų.
Nors Steven fotografavo ir fotografuoja daugybei mados žurnalų visame pasaulyje, jis nėra tipinis mados fotografas. Jis beveik visuomet peržengia ribas savo radikaliais sprendimais, jo nuotraukos dažnai labiau šokiruoja, nei paprasčiausiai demonstruoja drabužį.
Dievinantis glam fashion fotosesijas, Klein sugeba negrožį pateikti kaip grožį, o jo estetika yra tiesiog bauginanti. Taikliausia būtų sakyti, jog šis fotografas mados atžvilgiu yra pasyviai agresyvus.




Pavyzdžiui, pažvelkime į Steven amerikietiškojo Vogue editorialus: jie – patys „ramiausi“, santūriausi, nors modelių pozos bei išskirtinis braižas ir išduoda, kas jų autorius. Pati Anna Wintour teigia, jog ypatingai vertina Klein sugebėjimą pateikti jai tokias fotografijas, kurios ne tik priverčia drabužį atrodyti gražiai ir madingai, bet ir pagauna akį, įaudrina vaizduotę.
Būtent dėl to Steven darbai yra pastoviai publikuojami amerikietiškajame Vogue jau nuo 2002 metų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą