2010 m. birželio 29 d., antradienis

Tim Walker-mano svajonių fotografas






„Mane įkvepia viskas: knygos, spauda, vaikiškų knygų iliustracijos. Idėja gali gimti iš paprasčiausio atsitiktinio žodžio. Būna, kad perskaitau kokį nors sakinį ir mintyse iškart regiu kadrą” - teigia Tim Walker.

Jo darbai priverčia svajoti.
..pažiurėjus į jo fotografijas pasijaučiu laimingesnė.
Tiek daug švelnumo,paslapties,lyrikos...skvarbių idėjų...
Nusakyti apėmusi jausmą, akimis glostant jo darbus - sunku.
Tačiau pajausti emociją - lengva. Pamatai ir negali pamiršti.








Tim Walker, Britų mados fotografas, nebijo eksperimentuoti. Žaismingumą ir infantilumą jis įpina taip subtiliai, kad nuotraukomis lieka patenkinti ne tik komerciniai užsakovai, bet ir garsių žurnalų skaitytojai, kurie teigia, jog kiekvienas fotografo sukurtas vaizdas - atskiras meno kūrinys.

Timas fotografija susidomėjo darbo leidykloje metu tvarkydamas garsios XX a. mados fotografės Cecil Beaton archyvus. Vėliau, baigęs Exeter menų koledžą, dirbo kelių fotografų asistentu, galiausiai, tris kartus laimėjęs Independent Young Photographer of the Year, pradėjo savo karjerą.
Tim Walker braižas yra nesunkiai atpažįstamas: jo nuotraukos nepaprastai kūrybingos, lengvai dramatiškos, o kartais - žavingai absurdiškos. Jose gali atrasti seniai girdėtų pasakų ir legendų motyvus, didelis dėmesys skiriamas detalėms ir peizažams. Šis pasaulis trumpam atkreips visą tavo dėmesį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą